Hlavní obsah

Šílený útočník z premiéry Batmana si způsobil zranění a nemůže k soudu

Denver

James Holmes, který v červenci v kině v Denveru v americkém státě Colorado postřílel 12 lidí, byl ošetřován v nemocnici a nemůže se ve čtvrtek zúčastnit naplánovaného soudního slyšení. Podle místního tisku si sám ublížil, když narazil hlavou do zdi.

Foto: RJ Sangosti/Pool , Reuters

James Holmes u soudu

Článek

"V důsledku vývoje za posledních 24 hodin je James Holmes v takovém stavu, že nemůže být přítomen čtvrtečnímu jednání soudu," uvedli ve středu v prohlášení Holmesovi právníci.

"Byli jsme informováni o situaci, která zahrnovala cestu do nemocnice," řekla útočníkova zástupkyně Tamara Bradyová. Odmítla uvést další podrobnosti. "Není to tak jednoduché jako migréna," dodala pouze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: James Holmes u soudu vypadal, jako by usínalVideo: Reuters

Polovičaté pokusy o sebedestrukci

Deník Denver Post napsal, že Holmes se sám zranil, když vrazil hlavou do zdi. Televize CBS4 citovala policejní zdroje, podle nichž se Holmes v posledních dnech několikrát "polovičatě" pokusil o sebevraždu. Jednou právě nárazem hlavou do zdi a podruhé skokem z postele.

Další místní televize ABC7 oznámila, že Holmes byl hospitalizován poté, co tloukl hlavou o zeď a podlahu cely. Televize citovala zdroje obeznámené s případem, podle nichž ale nešlo o pokusy o sebevraždu.

Holmes při místní premiéře filmu o Batmanovi Temný rytíř povstal v červenci zastřelil 12 lidí a dalších 58 zranil.

Žaloba dosud líčila Holmese jako kdysi slibného studenta, jehož akademická kariéra však byla v době střelby v troskách. Obhajoba tvrdí, že je duševně nemocen a hledal před masakrem psychiatrickou pomoc. Podle analytiků si obhajoba zřejmě připravuje půdu pro to, aby mohla u soudu tvrdit, že Holmes nebyl v době střelby příčetný.

Reklama

Související témata:

Související články

Zabijáka z kina v Denveru obžalovali z vražd

U soudu v Denveru v americkém státě Colorado byl v pondělí obžalován James Holmes, který před deseti dny při premiéře filmu o Batmanovi zastřelil 12 lidí a 58...

Výběr článků

Načítám