Hlavní obsah

Šílený řidič najížděl v USA do chodců, jednoho zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Devětadvacetiletý Omeed A. Popal v úterý celou hodinu svou Hondou Pilot najížděl do chodců a cyklistů, než se ho podařilo sanfranciským policistům zadržet. Zranil čtrnáct lidí a jednoho chodce zabil. Podle středečního sdělení je muž psychicky nemocný.

Článek

"Jezdil po chodníku a vrážel do lidí na přechodech," řekl policejní mluvčí seržant Neville Gittens. Podle něj Popalovo řádění začalo v úterý v poledne ve Fremontu na východě Sanfranciského zálivu, kde se svým černým vozem srazil a smrtelně zranil muže, který šel po okraji silnice. Podle svědků jel velmi rychle.

Pak přejel do San Franciska, kde zranil dalších třináct lidí - chodce i motoristy, do nichž najel, než jeho vůz zablokovala kolem 13. hodiny policejní auta. Jedna z jeho obětí je v kritickém stavu.

Gittens dodal, že muž je obviněn ze čtrnácti pokusů o vraždu a z toho, že ujel z místa nehody, kterou zavinil. Jeden sražený muž přitom podlehl vážným zraněním.

Starosta Gavin Newsom Popalovo jednání komentoval slovy: "Jsou věci bezcitné, naprosto nevysvětlitelné a rozumem nepochopitelné."

Podle Popalovy sestřenice Zargony Ramishové trpěl Omeed nočními můrami a zdálo se mu, že jej někdo chce zabít: "Myslel si, že k němu přichází ďábel." Dodala, že se kvůli tomu léčil.

Podle bratrance Hamid Nekraweshe jeho problémy souvisí s nedávno domluveným manželstvím v Afghánistánu, odkud pochází jeho rodina: "Ten kluk vyrůstal tady. Neznal způsob života v Afghánistánu. Jsem si jistý, že ho to dostalo pod tlak." Popal žil v Fremontu, kde je velká afghánská komunita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám