Hlavní obsah

Sériový vrah nakreslil portréty svých obětí, FBI je zveřejnila

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) vydal sérii portrétů obětí, které namaloval vrah Samuel Little. Vyšetřovatelé doufají, že jim obrazy pomohou zavražděné identifikovat. Osmasedmdesátiletý Little se přiznal, že v letech 1970 až 2005 zavraždil po celých Spojených státech devět desítek lidí, uvedla BBC. Odsouzen byl na doživotí ale jen za tři vraždy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Sériový vrah nakreslil portréty některých svých obětí. Tvrdí, že zabil 90 lidí, policie ho zatím usvědčila ze tří vražd.

Článek

Případ je stále otevřený, prověřují se Littleova tvrzení. Pokud by se jeho přiznání potvrdila, stal by se největším zabijákem v historii Spojených států, píše BBC. Bývalý boxer si totiž vybíral své oběti z řad „zranitelných žen“ a také „žen na okraji společnosti“. Mnohé oběti zůstaly neidentifikovány a jejich úmrtí se nevyšetřila.

Detektivové FBI doufají, že jeho portréty by pomohly oběti identifikovat a jejich rodiny informovat.

Foto: Profimedia.cz

Samuel Little

Oběti nejprve srazil údery, poté je uškrtil. Mnohé zavražděné neměly jasné známky zabití, proto se úmrtí mohlo klasifikovat jako předávkování drogami, nehoda nebo smrt z přirozených příčin, píše BBC. „Bez známek bodnutí či střelné rány nebylo mnoho z těchto úmrtí klasifikováno jako vražda,“ uvedla FBI ve své zprávě již loni v listopadu.

Little byl zatčen v září 2012 v útulku pro bezdomovce v Kentucky a byl vydán do Kalifornie, kde čelil obvinění z drogových deliktů. O dva roky později ho losangeleská policie na základě vzorku DNA usvědčila ze tří nevyřešených vražd žen z let 1987 a 1989, za které dostal trojnásobné doživotí. Všechny tři oběti byly zmláceny a uškrceny.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Sériový vrah nakreslil portréty některých svých obětí. Tvrdí, že zabil 90 lidí, policie ho zatím usvědčila ze tří.

Detektivové se domnívají, že vražd měl na svědomí mnohem víc. Vloni na jaře se chtěl Little přestěhovat do jiné věznice. Vyšetřovatelé s ním uzavřeli dohodu. Pokud promluví, jeho žádost podpoří a dostane se do jiného zařízení. Little se přiznal k vraždám 90 lidí. FBI nyní uvedla, že doposud dokázala ověřit 34 z nich.

Jeho informace ze dnů, kdy vraždil, byly velmi přesné. Vyšetřovatelům sdělil nejen místa, kde se činy staly, ale dokonce i popsal, jaký typ auta řídil a kde si ho sehnal. Problémy ale byly s konkrétními termíny, a to působí i problémy při identifikaci obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám