Hlavní obsah

Sériový střelec z Phoenixu je za mřížemi, oznámila policie

Phoenix

Americké policii se zřejmě podařilo dopadnout sériového vraha z Phoenixu, který loni během sedmi měsíců zastřelil osm lidí. Policie oznámila, že ze zločinů podezírá 23letého muže, který byl zatčený minulý měsíc kvůli vraždě spáchané už v předloňském roce. Znamená to, že policie mladého muže viní z devíti vražd. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Courtesy Maricopa County Sheriff's Office/Handou, Reuters

Aaron Saucedo

Článek

Podezřelý Aaron Saucedo byl zatím obviněn z vraždy jednašedesátiletého přítele své matky — ten byl zastřelen před svým domem v srpnu 2015. Oznámil to v pondělí šéf policie Jeri Williams s tím, že Saucedo vinu popírá.

Vyšetřovatelé muže přesto spojují s osmi dalšími vraždami plus s postřelením dvou dalších lidí v období mezi srpnem 2015 a červencem následujícího roku. Podle Williamse tomu nasvědčují videozáznamy, výpovědi svědků i balistické analýzy.

Saucedo, jehož motivy policie nesdělila, čelí celkem 26 obviněním včetně obvinění z vraždy, pokusu o vraždu a těžkého ublížení na zdraví.

Zatímco první oběť podezřelý znal, zbylé oběti byly nahodilé, domnívají se vyšetřovatelé. Vrah útočil většinou v noci nebo nad ránem a převážně v západní části města. Nejtragičtější útok se udál 12. června loňského roku. Pachatel tehdy ještě před rozbřeskem na ulici zastřelil dvě ženy a dvanáctiletou dívku.

Policie se zprvu domnívala, že sériový střelec stojí za sedmi vraždami. Pak ale objevila spojitost se zmiňovanou vraždou z předloňského srpna a další vraždou z ledna minulého roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám