Hlavní obsah

Sebevraždy mezi americkými vojáky jsou stále na vzestupu

Novinky, rei
Washington

Počet sebevražd mezi americkými vojáky stále roste a nejinak tomu bylo i letos v červenci, kdy byl prolomen nový „rekord“. Pentagon informoval, že za minulý měsíc se o vlastní život připravilo 32 příslušníků armády. Podle stanice CNN je navíc oficiální statistika za letošní rok neúplná a sebevražd je ve skutečnosti víc.

Článek

Vedení armády oficiálně uvádí, že sebevraždu v letošním roce spáchalo 151 vojáků. Z interního dokumentu, k němuž se dostala CNN, však plyne, že sebevražd bylo 163. Armáda rozlišuje mezi potvrzenými případy a těmi, které stále vyšetřuje jako „možné sebevraždy“. Tyto jsou ovšem většinou posléze potvrzeny, poznamenala CNN.

Armáda je jediná ze složek branných sil USA, která statistiky pravidelně zveřejňuje.

V letošním roce spáchalo sebevraždu také 28 příslušníků letectva, 21 členů námořní pěchoty a 33 příslušníků námořnictva.

U členů pozemních sil jsou tedy sebevraždy častější. Námořnictvo, námořní pěchota a letectvo mají zhruba stejný počet příslušníků, ale počet sebevražd v jejich řadách je poloviční. Armáda pro vyšší počet sebevražd v poměru k počtu příslušníků nemůže nalézt žádné vysvětlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám