Hlavní obsah

S Nancy Reaganovou se na pohřbu rozloučila tisícovka hostů

Kolem tisíce pozvaných smutečních hostů uctilo v pátek v prezidentské knihovně Ronalda Reagana v Kalifornii památku bývalé první dámy Nancy Reaganové. Jejího pohřbu se zúčastnila mimo jiné manželka současného prezidenta Baracka Obamy Michelle, exprezident George Bush mladší s manželkou Laurou či bývalá první dáma a současná uchazečka o demokratickou nominaci do boje o křeslo v Bílém domě Hillary Clintonová.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Smuteční řeč pronesla Patti Davisová, dcera Reaganových.

Článek

Mezi přítomnými byl například bývalý kanadský premiér Brian Mulroney či někdejší kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger, ale také osobnosti známé z televizních obrazovek, například herci Anjelica Hustonová a Tom Selleck či moderátor Larry King.

Průběh pohřbu naplánovala do posledního detailu před svou smrtí sama Reaganová, a to včetně květinové výzdoby, hudby a seznamu hostů.

Smuteční řečníci vzpomínali především na láskyplný vztah Nancy a Ronalda Reaganových. Jejich dcera Patti Davisová je nazvala "dvěma polovinami jednoho kruhu". Reaganovou na závěr ceremonie pohřbili vedle jejího muže, který zemřel v roce 2004.

Foto: Dennis Cook, ČTK/AP

Nancy a Ronald Reaganovi na snímku z prosince roku 1986

Nancy Reaganová zemřela v neděli ve věku 94 let. Bývalá herečka, později ovšem považovaná za jednu z nejvlivnějších prvních dam Ameriky, byla delší dobu nemocná. Ronalda Reagana, který byl americkým prezidentem v letech 1981 až 1989, si vzala v roce 1952.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám