Hlavní obsah

Rodina i s domem zmizela v kráteru

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal
Aktualizováno

Čtyřčlenná rodina zřejmě zahynula, když se její dům nedaleko kanadského Montrealu náhle propadl do země. Informoval o tom kanadský server National Post. Propad půdy vytvořil v zemi kráter o délce půl kilometru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuv půdy v KanaděVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři se v městečku Bellefeuille pokusili dvakrát sestoupit do domu, jehož trosky zůstaly na dně kráteru. Pokaždé se však začala půda znovu sesouvat, takže bylo nutné vyprošťovací práce zastavit, uvedla ČTK. Při žádném z pokusů ale nenašli záchranářští psi v ruinách stopy života.

Až téměř 24 hodin po sesuvu byla těla dvou dospělých a dvou dětí nalezena v suterénu domu, kde se zřejmě dívali na televizi. Přežil pouze rodinný pes, zlatý retrívr, kterého našli v blátě uvázaného u stromu. Zpočátku se zdálo, že i on je mrtvý.

Kráter, který sesuv vytvořil, byl asi 15 metrů hluboký a 450 metrů široký. Pět dalších domů v okolí muselo být evakuováno.

Příčiny neštěstí se vyšetřují. Podle geologů mohla propad zavinit například podzemní voda, která vymlela podloží. Menší sesuvy půdy jsou tady běžné, tak velký ale naposledy zaznamenali před 40 lety.

Bellefeuille se nachází asi 75 kilometrů severovýchodně od Montrealu. Má 1100 obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám