Hlavní obsah

Roberta Kennedyho prý dala od přístrojů odpojit jeho milenka, švagrová Jacqueline

Novinky, Tomáš Reiner
Washington

Někdejší první dáma Spojených států Jacqueline Kennedyová měla poměr se svým švagrem Robertem a byla to ona, a nikoliv senátorova manželka Ethel, kdo lékařům nařídil, aby ho odpojili od přístrojů. Ve své nové knize to uvádí autor biografií C. David Heymann. Uvedla to americká média.

Foto: Profimedia.cz

Jacqueline Kennedyová

Článek

Podle listu Boston Globe má kniha přijít na pulty knihkupců příští úterý. Heymann, který už mimo jiné napsal také biografie obou aktérů údajného románku, tvrdí, že se Jackie s Bobbym sblížila po smrti prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. To měl potvrdit spisovatel Truman Capote, podle něhož šlo o vášnivý vztah odsouzený k zániku.

Románek měl trvat čtyři roky a Robertova žena Ethel o něm prý věděla. K rozvodu nedošlo kvůli jeho politické kariéře. Když byl potom Robert během prezidentské kampaně v roce 1968 zastřelen, měla to být Jacqueline, která lékařům nařídila odpojit ho od přístrojů.

Foto: Archiv, Právo

Robert Kennedy

"Všichni o tom poměru věděli. Ti dva dováděli jako dvojice roztoužených teenagerů. Myslím, že Bobby chtěl dát Ethel košem a vzít si Jackie, ale to samozřejmě nebylo možné,“ cituje kniha Bobby and Jackie: A Love Story Franklina Roosevelta mladšího, který za Johna Kennedyho působil v Bílém domě.

Podle mnohých historiků Heymann svá tvrzení přehání, on však tvrdí, že má zprávy potvrzují i dokumenty tajných služeb, k nimž měl přístup.

Čtyři měsíce po smrti Roberta Kennedyho se bývalá první dáma USA seznámila s řeckým magnátem Aristotelem Onassisem, za něhož se provdala.

Reklama

Výběr článků

Načítám