Hlavní obsah

Řidič v New Orleans byl pod vlivem, potvrdila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans

Na 28 stoupl počet zraněných v americkém New Orleans, kde řidič pick-upu v centru města vjel v sobotu večer do masopustního průvodu maškar a přihlížejících. Pět z nich skončilo v nemocnici. Mladý řidič byl „intoxikovaný”, řekl policejní superintendant Michale Harrison místnímu listu New Orleans Advocate, který naznačil, že byl opilý. Policie už dříve vyloučila, že by šlo o teroristický útok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Počet zraněných po nehodě v New Orleans stoupl na 28Video: Reuters

 
Článek

Návštěvníci a účastníci průvodu byli v šoku. „Silně to mnou otřáslo,“ uvedla účastnice průvodu Mary Yarbroughová. „Hystericky jsem plakala, protože jsem viděla, jak se vše stalo; kdybych šla o dva kroky vepředu, byla bych to já,“ dodala.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Jedno z vozidel, do nich narazil v New Orelansu řidič pick-upu.

Řidič šedostříbrného pick-upu jel v pravém pruhu N. Carrollton Avenue (levá byla vyhrazena pro účastníky průvodu), když před křižovatkou s Orleans Avenue v 18:45 narazil do dvou vpravo zaparkovaných aut, pak zahnul doleva na střední dělící pruh, kde byli diváci. Zastavil ho náraz do sklápěčky. Podle svědků před tím vytúroval motor do vysokých otáček a prudce zrychlil. „Úplně letěl a narazil do těch aut,“ vypověděla Dana Welchová, která stála na dělícím pruhu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Pick-up po nehodě v New Orleans

Několik zraněných bylo natlačeno pod sklápěčku, odkud je záchranáři i další lidé vytahovali.

Svědek Greg McNeely viděl řidiče po nehodě i to, jak ho zatýkali: „Vypadal tak mladý. Příliš mladý na to, aby tolik pil.“ Kourtney McKinnisová dodala: „Vypadal, že je úplně mimo.“

Policie v neděli potvrdila, že byl pod vlivem návykových látek, mezi něž zahrnuje i alkohol, není tak jasné, zda byl řidič zfetovaný, nebo jen opilý.

Několik případů, o terorismus nešlo v žádném z nich

O víkendu se stalo několik podobných incidentů, kdy vozidla vrazila do skupin lidi. U žádné se neprokázalo, že by šlo o teroristický čin. V německém Heidelbergu si jednoho mrtvého a dva zraněné vyžádal útok psychicky narušeného jedince, který najel do lidí na Bismarckově náměstí. Útočníkem byl podle opakovaného ujištění vyšetřovatelů pětatřicetiletý Němec. "Němec bez migračního pozadí," upřesnila na Twitteru mannheimská policie. [celá zpráva]

Pět lidí pak bylo zraněno, když v neděli ráno v Londýně vjel mercedes do skupiny lidí. Tři lidé jsou v kritickém stavu, napsal list The Guardian. Policie uvedla, že nic nenaznačuje, že by šlo o teroristický útok. Řidič auta byl na místě nehody zadržen kvůli podezření z nebezpečné jízdy. „Byl zadržen i kvůli podezření, že řídil opilý,” dodal mluvčí s tím, že ho zajistil policista mimo službu. [celá zpráva]

Podobný případ se stal v sobotu také v ruském Petrohradě, kde řidič off-roadu narazil do zaparkovaného auta. Obě vozidla skončila na chodníku, kde zranila tři procházející ženy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám