Hlavní obsah

Řidič se v Kalifornii po honičce s policií rozhodl přeběhnout dálnici za plného provozu

Novinky, mso
Palmdale

Divokou honičku zažili ve čtvrtek večer v kalifornském městě Palmdale. Dva pachatelé, pronásledovaní policií, v odcizeném vozidle zastavili auto. Řidič se poté ve snaze uprchnout strážcům zákona instinktivně rozhodl přeběhnout za plného provozu dálnici, uvedla stanice ABC7.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záběry z dronu ukazují, jak se muž v protisměru snažil uskočit rychle projíždějícím autům. Jedno z nich ho srazilo na zem a viditelně ho poranilo. I se zdravotními problémy se však pachatel pokusil dálnici přeběhnout.

Svůj útěk ale zvládl jen do poloviny cesty, než ho policisté zastavili. Na nečekanou situaci zvládli zareagovat také řidiči protijedoucích vozidel, kteří zpomalili provoz, aniž by došlo k dopravní nehodě.

Oba pachatele krádeže nakonec policie zatkla, spolujezdce ošetřovali záchranáři, utrpěl prý vážná zranění.

Dvojice auto odcizila v centru města a honička s policií trvala přibližně čtvrt hodiny. Pachatelé dokonce prorazili bezpečnostní oplocení místního letiště, než vjeli na dálnici. Řidiče auta nakonec zpomalili ostnaté pásy policistů na cestě.

Svědci honičky uvedli, že strážci zákona na auto také stříleli. Při pronásledování se navíc uvolnila kapota, která blokovala čelní sklo a řidiči kradeného auta tak bránila ve výhledu. I přes tyto problémy jel podle ABC7 řidič rychlostí nejméně 80 km/h.

Řidič v Praze chtěl přechytračit strážníky. Auto v zóně přivázal řetězem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám