Hlavní obsah

První obvinění kolem Epsteinovy smrti: Dva dozorci falšovali záznamy

New York

Dva vězeňští dozorci, kteří měli službu v noci, kdy zemřel americký finančník Jeffrey Epstein, čelí obvinění, že ho každých 30 minut nekontrolovali, jak jim bylo zadáno, a falšovali o tom záznamy. Oba dozorci, kteří v úterý u soudu prohlásili, že jsou nevinní, byli podle agentury AP propuštěni na kauci. Epstein se v srpnu oběsil v newyorské vazební věznici, kde byl kvůli podezření ze sexuálního zneužívání nezletilých dívek.

Foto: Handout, Reuters

Jeffrey Epstein byl vyšetřován ze zneužívání desítek nezletilých dívek v New Yorku a na Floridě

Článek

Obvinění, kterému čelí dozorci Tova Noel a Michael Thomas, jsou v kauze kolem Epsteinovy smrti první. Dozorci měli při své službě 10. srpna za úkol Epsteina kontrolovat každých 30 minut. Epstein byl tehdy na cele sám. Podle BBC byl vězeň těsně předtím odebrán ze seznamu potenciálních sebevrahů poté, co se předtím pokusil vzít si život.

Generální prokurátor Geoffrey Berman u soudu v úterý uvedl, že dozorci neprovedli nařízené kontroly a lhali o tom. Podle prokuratury "značnou část" své služby "strávili u stolu, surfovali na internetu a pohybovali se ve společných prostorech" následně pak "falšovali záznamy" o tom, že spočítali vězně. V prohlášení také stálo, že podle záznamů z bezpečnostních kamer u Epsteinovy cely nebyl tu noc nikdo jiný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám