Hlavní obsah

Prokletí rodu nekončí, 22letá vnučka Roberta Kennedyho zemřela, zřejmě se předávkovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

V USA ve čtvrtek zemřela dvaadvacetiletá vnučka Roberta Kennedyho Saoirse Kennedyová Hillová. Její smrt oznámila rodina. List The New York Times napsal s odvoláním na přítele rodiny, že příčinou smrti bylo předávkování.

Foto: Koláž Novinky.cz s Profimedia.cz

Saoirse Kennedyová Hillová a Robert F. Kennedy

Článek

Jednadevadesátiletá Ethel Kennedyová, která je vdovou po Robertovi Kennedym, k úmrtí uvedla, že „svět je nyní o něco méně krásný“. Ethel a Robert Kennedyovi měli 11 dětí, Saoirse byla dcerou Courtney Kennedyové Hillové, jež byla Etheliným pátým potomkem.

Ethel Kennedyová má za sebou sérii rodinných tragédií. Její manžel Robert Kennedy, který byl stejně jako jeho starší bratr ve vrcholné politice, podlehl atentátu. Prezident John F. Kennedy se stal obětí jiného atentátu roku 1963. Vedle ztráty manžela po jeho zavraždění v roce 1968 přišla také o dva syny. David zemřel v roce 1984 na předávkování ve věku 28 let a Michael se zabil po nehodě na lyžích v roce 1997.

U těla našli metadon

Ve čtvrtek ve 14:30 byla zavolána do sídla Kennedyů v Massachusetts záchranka, potvrdili hasiči z okresu Hyannis. Její člen David Webb řekl CNN, že ze sídla byl převezen člověk do nemocnice Cape Cod. Stav pacienta nebyl schopen potvrdit, není tedy jasné, zda byla Kennedyová prohlášena za mrtvou už v domě, nebo až v nemocnici.

Foto: Stew Milne, ČTK/AP

Dům Kennedyových v Hyannis Portu

Žalobkyně Tara Miltimorová však řekla: „Dnes odpoledne policie z Barstable zasahovala v Hyannis Portu kvůli nezaviněné smrti. Její příčina se vyšetřuje.“

O možnosti předávkování se zmínil i zdroj z vyšetřování. Stanici Boston25News řekl, že poblíž těla dvaadvacetileté ženy byl nalezen metadon, což je náhražka za heroin.

Rodina ke smrti uvedla: „Naše srdce byla otřesena ztrátou milované Saoirse. Byla plná naděje, příslibů a lásky. Starala se o přátele a o rodinu. Vášnivě se věnovala lidským právům a posílení práv žen. Našla velké potěšení v dobrovolnické práci po boku původních obyvatel Mexika při stavbě škol.“

Foto: Hillery Smith Garrison, ČTK/AP

Saoirse Kennedyová Hillová jako dítě pokládá bílou růži k hrobu dědečka

Před třemi lety však vnučka Roberta Kennedyho otevřeně psala o duševní nemoci a bojích s depresemi i o pokusu o sebevraždu v době studií. Zmiňovala i sexuální napadení ze strany někoho, koho znala a měla ho ráda: „Udělala jsem to nejhorší, co může oběť udělat. Předstírala jsem, že se to nestalo. Bylo toho všeho na mě moc a pokusila jsem se vzít si život.“

V roce 2016 během studií naspala do školních novin Deerfield Scroll: „Má deprese má kořeny na počátku druhého stupně a bude mne provázet celý život. Ačkoli jsem většinou byla veselé dítě, trpěla jsem návaly hlubokého smutku, které jsem cítila jako těžký kámen na své hrudi.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám