Hlavní obsah

Příbuzní přestávají doufat. Počet nezvěstných po požáru v Kalifornii stoupl na 1300

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paradise

Požár Camp, který zuří na severu Kalifornie už deset dnů, si vyžádal podle nedělních informací už 76 mrtvých, uvedla CNN odvoláním na místní úřady. Počet nezvěstných stoupl na 1330, i když se úřady snaží vylučovat duplicitní hlášení. Mnozí příbuzní už jen čekají na to, až je úřady vyrozumí o smrti blízkých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požáry v severní Kalifornii mají už 76 obětí, dalších 1300 lidí se pohřešujeVideo: Reuters

 
Článek

Na nejhorší je připravena i Sadia Quintová, jejíž strýc David William Marbury žil v ohněm zničeném městě Paradise. Příbuzní už poskytli DNA pro případnou identifikaci.

„Nikdy bych si nepomyslela, že bych hledala příbuzného. Je to nepříjemné. Ale jsme trpěliví, protože víme, že nejsme jediná rodina, která si tím právě teď prochází,” řekla Quintová. „Už víme, že jeho dům vyhořel a jeho auto bylo v garáži, takže už jen čekáme, až tam zamíří z kanceláře šerifa a dají nám vědět, jestli tam je nebo není jeho tělo.”

Foto: John Locher, ČTK/AP

Záchranář se psem nahlížejí do vraku auta ve vyhořelém Paradisu

„Jsme připraveni na oboje,” dodala s fatalismem: „Měl dýchací potíže a měl problémy se zády. Bylo mu 66. Je těžké myslet na to, že už tu nebude, ale jako rodina jsme  přijali, že dostaneme buď dobré, nebo špatné zprávy.”

K rostoucímu počtu nezvěstných řekl CNN šerif nejvíce postiženého okresu Butte Kory Honea: „Jsou to hrubá data, která shromažďujeme z telefonátů, z e-mailů a hlášení na tísňovou linku 911. Nejsou to dokonalá data, ale myslíme si, že je lépe mít nějaké informace, abychom začali hledat.“

Foto: John Locher, ČTK/AP

Lidé, které požár Camp připravil o domov, stanují v Chiku.

Dodal, že hodně lidí ztratilo svá bydliště a mnozí z nich ani nevědí, že jsou hledáni.

V sobotu byly pozůstatky čtyř osob nalezeny ve městě Chico, které téměř celé lehlo popelem. Pátou oběť našli záchranáři v přilehlé obci Conco. Požár Camp zničil 9800 domů a sežehl plochu 603 čtverečních kilometrů. Pod kontrolou je z 55 procent.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Při pátrání po obětech pomáhají i psi.

„Je to zdrcující, nemám slov, jimiž bych to popsal,“ řekl šerif Kory Honea. „Je to bezprecedentní. Nikdo se nepotýkal s takovým rozsahem a, s takovou destrukcí a bohužel i s takovým počtem mrtvých,“ dodal.

Další tři mrtvé si vyžádal požár Wolsey, který zasáhl Malibu. Dosud se uváděli jen dva mrtví.

Reklama

Výběr článků

Načítám