Hlavní obsah

Při záplavách a sesuvech půdy zahynulo v Ekvádoru 24 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quito

V Quitu zemřelo nejméně 24 lidí, když se po silných deštích utrhl svah hory Ruco Pinchincha a ulicemi se valil proud bahna a kamenů. V ekvádorském hlavním městě bylo navíc zraněno dalších 32 lidí. Osm domů bylo zcela zničeno, další vážně poškozeny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuvy půdy v Ekvádoru mají nejméně 24 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Podmáčený svah hory se utrhl v noci na úterý po 24 hodin trvajícím silném dešti.

Ulicemi ve čtvrtích La Gasca a La Comuna se valily vlny bahna vysoké až tři metry, které odnášely automobily, motocykly či popelnice. Bahno stékalo ze svahu ještě v úterý ráno.

Foto: Reuters

Auto po záplavách v Quitu

Imelda Pachecová cítila, jak se dům začal pohybovat, jako by přišlo zemětřesení. Náhle se dveřmi a okny valila bahnitá voda s kameny.

„Sotva jsem měla čas chytit za ruku svého čtyřletého syna a běžela jsem po schodech na terasu. Náhle přední a boční stěny zmizely,“ řekla agentuře AP.

Foto: Reuters

Bahno zaplavilo část Quita

„Myslela jsem si, že umřu se svým synem. Pevně jsme ho objímala, třásli jsme se zimou i strachem. Jen tak tak jsme přežili,“ dodala.

„Křičeli jsme na sousedy v prvním patře, ale voda odnesla matku i s dítětem,“ řekla k osudu dalších nájemníků.

Foto: Reuters

Záchranáři prohledávají domy v Quitu, kde se sesul svah.

Když zasáhli hasiči a policisté, vyzvali lidi, aby nekřičeli, neboť potřebovali slyšet nářek zraněných, aby je mohli najít.

„Přišla jsem o všechno, nemám nic. Všechno je pryč,“ vypověděla 65letá Laura Quiñónezová, zatímco se její sousedé snažili vytáhnout z trosek domů zbytky vybavení.

Foto: Maria Jose Yerovi Naranjo, Reuters

Bahnem zaplavená čtvrt La Gasca v Quitu

Reklama

Výběr článků

Načítám