Hlavní obsah

Při nehodě v Texasu zemřelo devět lidí, jeden z vozů řídil 13letý chlapec

ČTK, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda, při níž zemřelo devět lidí, se stala v okrese Andrews na západě Texasu. V úterý večer kolem 20:00 místního času se tam srazil pickup s dodávkou, která převážela členy golfového týmu z turnaje. Za volantem pickupu seděl navíc třináctiletý chlapec, napsala agentura AFP.

Foto: Cedar Attanasio, ČTK/AP

Pieta za hráče golfu, kteří zemřeli při čelní srážce pickupu a dodávky.

Článek

Vyšetřovatelé uvedli, že pickupu před kolizí praskla pneumatika. Vzápětí se vůz čelně střetl s dodávkou. Není jasné, jakou rychlostí auta před srážkou jela, uvedli vyšetřovatelé amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB). Obě vozidla po kolizi začala hořet. Několik obětí v dodávce nebylo připoutáno bezpečnostními pásy a jednoho z cestujících náraz z vozidla vymrštil.

Při nehodě zahynulo šest univerzitních hráčů golfu, včetně jednoho z Portugalska a jednoho z Mexika, a jejich trenér. Zahynul také nezletilý řidič pickupu a jeho 38letý spolujezdec. Dva studenti, oba z Kanady, srážku přežili a jsou ve stabilizovaném stavu, ale stále v nemocnici.

To, že řídil třináctiletý, je proti zákonu. Děti mohou v Texasu začít s autoškolou ve 14 letech. Řídit však mohou až od 15 let, a to s instruktorem nebo s jiným dospělým, který má řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám