Hlavní obsah

Při honičce v autě zahynulo v Texasu pět migrantů

San Antonio
Aktualizováno

Nejméně pět osob zahynulo a několik dalších bylo zraněno při nehodě SUV ujíždějícího před pohraniční stráží na jihu Texasu. Podle agentury AP byl ve vozidle více než tucet lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při automobilové honičce v Texasu zemřelo pět migrantůVideo: Reuters

 
Článek

Při rychlosti přes 160 kilometrů za hodinu se automobil převrátil na texaské dálnici I85 a posádka byla vymrštěna, informovala šéfka místní policie v okrese Dimmit Marion Boydová.

Čtyři lidé byli mrtví na místě a pátý zraněný zemřel v nemocnici. Místní úřady se domnívají, že většina členů posádky neměla povolení k pobytu ve Spojených státech.

Boydová televizi WOAI řekla, že řidič a jeden z pasažérů pravděpodobně byli občany USA. Oba jsou ve vazbě. Řidič byl navíc hospitalizován. Některé zraněné přepravil vrtulník do San Antonia.

Foto: David Caltabiano, ČTK/AP

Auto utrpělo při nehodě vážné škody

Incident se odehrál v době sílících sporů o přístup k imigrantům na jižní hranici USA. Administrativa prezidenta Donalda Trumpa tvrdí, že je nutné zpřísnění imigrační politiky, včetně rozdělování rodin, která by imigranty odradila od ilegálních vstupů do USA. „Toto je myslím perfektní příklad, proč je třeba hranice zabezpečit,” podotkla k nedělnímu případu Boydová.

Reklama

Výběr článků

Načítám