Hlavní obsah

Při další střelbě na americké škole tři zranění

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PHOENIX

Na další americké škole řádil mladý střelec, tentokrát ve Phoenixu. Na tamní vysoké škole se střelbou rozhodl vyřešit účty někdejší žák ústavu. Postřelil tři lidi, jeden z nich zůstává v kritickém stavu. Útočník po incidentu utekl, ale byl policií zakrátko dopaden.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tentokrát se nejednalo o střelce, který procházel kampusem a s cílem zabít co nejvíc lidí střílel do všech okolo. Incidentu předcházela hádka v počítačové učebně. Jedna ze studentek viděla pěstní souboj dvou mužů v počítačové učebně a pak slyšela tři výstřely. Policie uvedla, že dva lidi střelec zřejmě zasáhl neúmyslně.

Policie dodala, že 22letý Rodney Smith je bývalým studentem školy. Kdy a za jakých okolností školu opustil, se neví. Po střelbě utekl domů, kde ho zatkli. Ani to se neobešlo bez potíží a nakonec museli být zatčeni i mladíkovi rodiče a tři další lidé, kteří policii bránili v postupu a ignorovali výzvy.

Zranění jednoho z postřelených jsou vážná, v kritickém stavu je 19letý muž. Stav o rok starší spolužačky a o dva roky mladšího spolužáka byl mezitím stabilizován.

V učebně bylo v době incidentu asi 30 lidí, v areálu školy 200 až 300, napsala agentura AP s tím, že učebna je přístupná veřejnosti.

Časté střelby na univerzitách

Ke střelbě na školách dochází v poslední době v USA poměrně často. Loni uspořádal jeden student krvavou lázeň na polytechnice v Blacksburgu ve Virginii, když v posluchárnách postupně zabil 32 lidí, než byl sám zastřelen.

V dubnu 1999 dva osmnáctiletí mladíci postříleli na střední škole Columbine na denverském předměstí Littleton 12 studentů a profesora, 23 dalších zranili a pak spáchali sebevraždu. V srpnu 1966 student Charles Whitman postřílel na univerzitě v texaském Austinu 14 lidí, než ho zneškodnil policejní střelec.

K podobným případům dochází i jinde ve světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Vraždící korejský student vypálil 170 střel

Vyšetřování přineslo podrobnosti o děsivém masakru na virginské polytechnice, kde korejský student Čo Sung-hü 16. dubna zabil tři desítky spolužáků a učitelů....

Výběr článků

Načítám