Hlavní obsah

Pracovníka NSA obvinili, že ubil k smrti tříletého syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brian Patrick O'Callaghan z Marylandu, který pracuje pro americkou Národní bezpečnostní agenturu (NSA), čelí obvinění z vraždy prvního stupně. Podle vyšetřovatelů ubil svého tříletého syna Hyunsu, kterého teprve před třemi měsíci adoptoval z Jižní Koreje. Informoval o tom server New York Daily News.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál na začátku února, kdy měl O'Callaghan chlapce na starosti, zatímco jeho manželka byla pryč. Podle otce se Hyunsovi ve sprchovém koutě smekly nohy a upadl. Dal ho prý spát a chodil ho kontrolovat, přičemž údajně zjistil, že chlapec zvrací, z nosu mu teče hlen a nereaguje, takže jej začal křísit. Následně syna odvezl na pohotovost.

Lékaře ale znepokojily příznaky, které naznačovaly, že dítě krvácí do mozku. Krev měl i v očích. Zjistili, že má proraženou lebku, zřejmě po úderech tupým předmětem. Následující den hoch zemřel.

O'Callaghan podle policie nebyl schopen chlapcova zranění vysvětlit. Vyšetřovatelé se kloní k tomu, že ho brutálně bil, což nakonec vedlo k jeho smrti.

O'Callaghanův advokát odmítá, že by jeho klient byl vrah, a stíhání označil za neopodstatněné. „Můj klient je oceněný válečný veterán z Iráku. Zatímco bojuje proti křivým obviněním, truchlí nad ztrátou svého syna,“ řekl obhájce.

O'Callaghan je stíhán na svobodě. V NSA se zaměřuje na Koreu, má prověrku na stupeň přísně tajné. Jako mariňák byl nasazen v Iráku a v Kosovu. Hyunsa adoptoval z Jižní Koreje, v rodině mu říkali irským jménem Madoc. S manželkou Jennifer mají ještě vlastního sedmiletého syna.

Reklama

Výběr článků

Načítám