Hlavní obsah

Policisté prostřelili při pronásledování atentátníku Carnajevovi hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Bostonský atentátník Džochar Carnajev utrpěl během pronásledování několik střelných zranění včetně průstřelu lebky. Vyplývá to ze soudních dokumentů, které byly v pondělí odtajněny. Carnajev se podle obžaloby podílel se starším bratrem Tamerlanem na dubnovém atentátu v cíli bostonského maratónu. Zahynuli při něm tři lidé a 264 bylo zraněno.

Foto: Reuters

Džochar Carnajev

Článek

„Má řadu poranění od střel, z nichž nejvážnější zřejmě pronikla (do lebky) levou stranou jeho úst a vyletěla levou tváří, v její dolní části,“ popsal zranění ve svém svědectví z dubna doktor Stephen Ray Odom, jehož citovala agentura Reuters.

Policisté našli Džochara Carnajeva 18. dubna – čtyři dny po atentátu. Vážně zraněný se skrýval pod plachtou motorového člunu na dvoře jednoho z bostonských domů.

Poprvé od dopadení se na veřejnosti objevil při červencovém slyšení u soudu, kde prohlásil, že je nevinný. [celá zpráva]

Podle Reuters měl toho dne opuchlé tváře a levou ruku v sádře. V současnosti je zadržován ve vojenské nemocnici ve Fort Devens, západně od Bostonu.

Navzdory vážným zraněním si byl Carnajev podle vypovídajícího lékaře stále vědom toho, kde se nachází a proč jej policisté pronásledovali.

Carnajev je obžalován z 30 trestných činů, z nichž mu v 17 případech hrozí trest smrti, případně doživotí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám