Hlavní obsah

Policista v USA zastřelil hluchého muže, který nereagoval na jeho výzvy

Právo, doh
Oklahoma City

Hluchého muže zastřelili američtí policisté v Oklahoma City navzdory křiku sousedů, že je nemůže slyšet, informovala stanice ABC News. Magdiel Sanchez (35) se ke dvěma policistům blížil zhruba s půl metru dlouhou kovovou trubkou, když jeden z nich spustil palbu, protože muž nereagoval na výzvy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Magdiel Sanchez na snímku, který poskytla jeho rodina.

Článek

Podle jednoho ze svědků byl zastřelený muž mentálně zaostalý a hluchoněmý.

„Dorozumíval se hlavně posunky rukama. Myslím, že ho frustrovalo, jak se jim snažil říct, co se děje,“ řekl listu The Oklahoman soused Julio Rayos.

Policie přijela na danou adresu kvůli hlášení, že tam parkuje vůz, který předtím ujel z místa nehody, při níž však nebyl nikdo zraněn. Později vyšlo najevo, že automobil řídil Sanchezův otec, on sám v něm ale neseděl.

Neslyší vás, křičeli marně sousedé

Na místo nejprve přijel jeden policista, který po spatření Sancheze třímajícího trubku zavolal posilu. Policista Chris Barnes, který dorazil, začal pálit ve chvíli, kdy muž stál zhruba 4,5 metru od něj.

„Neslyší vás,“ křičeli na policisty podle svědků sousedé. Zatím není jasné, proč policisté nepoužili místo zbraně paralyzér, ani jeden z nich neměl monitorovací kamery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám