Hlavní obsah

Policista střelil taserem 10letého kluka, který mu odmítl umýt auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko uvěřitelný případ dokazování si převahy se udál v Tularose v americkém státě Nové Mexiko, kde místní dopravní policista nutil skupinu chlapců, aby mu umyli jeho služební vůz. Když 10letý chlapec odmítl, policista jej podle obžaloby skolil k zemi 50 tisíci volty z taseru, napsal v pátek server Huffingtonpost.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo při policejní předváděcí akci ve škole v Tularose. Policista Chris Webb se hájí, že chlapce zasáhl nešťastnou náhodou, byl prý přesvědčen o tom, že taser nebyl nabitý.

Když chlapec, jehož identita je uváděna iniciálami R. D., odmítl umýt policistovo auto, Webb vytáhl taser. Podle svědků měl říci: "Teď ti ukážu, co se stane lidem, kteří odmlouvají policii!" V obžalobě stojí, že chlapec dostal následně dva zásahy do hrudi a dočasně ztratil vědomí. Zůstaly mu na těle jizvy.

Podle obhájkyně Rachel Higginsové bude chlapec trpět posttraumatickou stresovou poruchou.

Webb vypověděl, že když předtím předváděl taser dětem, vyňal z něj náboj. Když pak namířil na chlapce, zapomněl, že zbraň znovu nabil.

Higginsová má Webbův postup za krajně nezodpovědný. "Žádný rozumný policista by nepoužil taser tak nedbalým způsobem ve chvíli, kdy je úplně nejméně zapotřebí použití síly, na hřišti s dětmi ze základní školy," kritizuje ho.

Webb byl po incidentu suspendován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám