Hlavní obsah

Policie v USA dopadla druhého z uprchlých vrahů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie dopadla druhého z odsouzených vrahů, kteří několika týdny utekli z věznice ve městě Dannemora ve státě New York. Davida Sweata policisté postřelili a zadrželi u hranic s Kanadou. Jeho kolegu Richarda Matta zabili před dvěma dny.

Foto: New York State Police, ČTK/AP

David Sweat (vlevo) a Richard Matt

Článek

Zadržení Sweata znamená, že skončí masivní operace, do které bylo nasazeno zhruba 1300 státních i federálních policistů, uvedl list The Wall Street Journal.

Zločinci utekli v noci na sobotu 6. června za pomoci zaměstnanců věznice. Z napomáhání k útěku policie nejprve obvinila vězeňskou instruktorku v krejčovské dílně Joyce Mitchellovou, které měla údajně s jedním z uprchlých poměr.

Tento čtvrtek pak byl zadržen jeden z dozorců, který je podezřelý, že dvojici dodával do cely mimo jiné i nástroje použité při útěku.

Sweat si odpykával doživotní trest vězení za vraždu zástupce šerifa v roce 2002.

Druhého uprchlého odsouzeného Richarda Matta zastřelili policisté v pátek u hranic s Kanadou, kam se oba údajně chtěli dostat.

Matt byl odsouzen na 25 let za únos svého šéfa, kterého zabil a rozporcoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám