Hlavní obsah

Podnikatel, který letěl Bezosovou raketou do vesmíru, zemřel při pádu letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký podnikatel Glen de Vries, který v říjnu vyletěl na okraj vesmíru společně s hercem Williamem Shatnerem v raketě společnosti patřící Jeffu Bezosovi, zemřel ve čtvrtek při havárii malého letadla ve státu New Jersey.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Glen de Vries na snímku z října 2021

Článek

Podle serveru CBS to dnes oznámila místní policie, podle níž zahynul při nehodě

také Thomas Fischer, který se živil jako instruktor létání a provozoval vlastní školu nazvanou Fischer Aviation.

Jednomotorové letadlo Cessna 172 se zřítilo do zalesněného terénu u obce Hampton Township. Letecké úřady upozornily na nezvěstný stroj kolem třetí odpoledne místního času (21:00 SEČ) a záchranáři nalezli zřícené letadlo asi o hodinu později. Příčina nehody se vyšetřuje.

Miliardář Bezos dobyl hranici vesmíru

Věda a školy

De Vries založil technologickou společnost Medidata a byl rovněž členem dozorčí rady univerzity Carnegie Mellon v Pittsburghu. V polovině října se zúčastnil letu rakety New Shepard společnosti Blue Origin, kterou založil šéf Amazonu Bezos. Ta nabízí soukromé lety na okraj vesmíru. Společně s De Vriesem byl tehdy na palubě rovněž 90letý Shatner, který ztvárnil kapitána Kirka v kultovním sci-fi seriálu Star Trek.

„Jsme zdrceni zprávou o náhlém úmrtí Glena de Vriese. Do celého týmu Blue Origin i mezi další členy své posádky vnesl mnoho života a energie,“ napsala na svém oficiálním účtu společnost Blue Origin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám