Hlavní obsah

Podle prokurátora jsou důkazy o rozvratné činnosti útočníků na Kapitol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Podle hlavního federálního prokurátora washingtonského okrsku District of Columbia Michaela Sherwina našli vyšetřovatelé důkazy, které pravděpodobně úřadům umožní obvinit z rozvratné činnosti některé z účastníků vpádu do Kapitolu z 6. ledna. Sherwin to řekl v noci na pondělí v pořadu 60 Minutes televize CBS.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Demonstranti před Kapitolem

Článek

„Domnívám se, že fakta podporují tato obvinění,” řekl Sherwin. „Myslím, že jak budeme pokračovat, budou to podporovat další skutečnosti,” dodal prokurátor.

Trump přečkal druhý impeachment. Naše historické hnutí právě začíná, reagoval

Zahraniční

Na začátku ledna do Kapitolu vtrhly stovky stoupenců končícího republikánského prezidenta Donalda Trumpa s cílem zabránit kongresmanům ve formálním potvrzení vítězství demokrata Joea Bidena v podzimních prezidentských volbách. Nepokoje, kvůli nimž zákonodárci z parlamentní budovy uprchli, si vyžádaly pět mrtvých.

FBI zveřejnila nové záběry z brutálních útoků na KapitolVideo: Novinky/Reuters

Ministerstvo spravedlnosti už podalo žalobu na 400 útočníků na Kapitol. Většina z nich byla obviněna z méně závažných činů, jako jsou útok na policisty nebo narušování veřejného pořádku.

Při útoku na Kapitol zemřeli čtyři lidé, ve Washingtonu je zákaz nočního vycházení

Amerika

Z rozvratné činnosti, tedy odporování autoritě vlády silou, dosud nebyl obviněn nikdo.

Reklama

Výběr článků

Načítám