Hlavní obsah

Podepište, že nebudeme moci za smrt vašeho dítěte, žádá školní správa v Missouri

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okresní školní správa Hazelwood v americkém státě Missouri se na rodiče studentů a školáků obrátila s pochmurnou žádostí. Vyzvala je, aby přijali odpovědnost za možnou smrt vlastních dětí. V úterý o tom informoval server Raw Story.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Konkrétně školní správa rodiče požádala o podepsání souhlasu s tím, že neponese odpovědnost v případě, že jejich potomci zemřou na covid-19, byť by se nakazili vinou učitelů.

„Když to čtu, je mi zle,“ shrnula své pocity právnička Natasha Scruggs, která školní správu Hazelwood z pověření rodičů žaluje.

Dokument rodiče žádá, aby uznali, že probíhá zdravotní krize a škola ani okresek nenese za případnou smrt žáků a studentů na covid-19 odpovědnost ani v případě, že „půjde o přímý důsledek nedbalosti nebo neopatrnosti školního personálu“.

Spojené státy jsou koronavirem nejpostiženější zemí světa. V úterý tam napočítali 3 374 654 potvrzených případů nákazy a 135 802 obětí nemoci covid-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám