Hlavní obsah

Po zabití amerického únosce se dcera vrátila k otci

– Washington

Šestnáctiletá Hannah Andersonová se v neděli vrátila k otci Brettovi, když se podařilo v americkém státě Idaho zabít jejího únosce Jamese DiMaggia, uvedla CNN. Týden trvalo stíhání únosce, který je podezřelý, že zabil jejího osmiletého bratra a matku.

Foto: ČTK/AP

Únosce James Lee DiMaggio a unesená Hannah Andersonová.

Článek

Hannah byla nezvěstná od 3. srpna. O den později byly v troskách shořelého kalifornského domu Jamese DiMaggia nalezeny ostatky dvou těl. U jednoho testy prokázaly, že šlo o dívčinu matku Christinu. Tělo dítěte bylo tak spálené, že nešlo prokázat totožnost, ale předpokládalo se, že jde o osmiletého Ethana. [celá zpráva]

DiMaggia stíhali přes několik států, velké pátrání probíhalo v Kalifornii u San Diega. Nakonec byl spatřen v sobotu jezdci v Idahu u jezera Morehead. Poblíž byl i jeho opuštěný Nissan Versa.

Policie se v obtížném terénu rozhodla pro zásah. Chtěla dvojici rozdělit a dívku zachránit vrtulníkem. Muže chtěla zatknout. Když začala při jednáních s únoscem hrozit konfrontace, zabil ho agent FBI.

DiMaggio byl dlouholetým přítelem Andersonových, jezdil s nimi na výlety. Začal projevovat zájem o Hannah, která jej neopětovala, což vedlo k rozepřím. Zatím není známo, jak byla zabita matka se synem a co bylo příčinou požáru domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám