Hlavní obsah

Na halloweenském večírku zemřelo po střelbě pět lidí. Airbnb zavede nová pravidla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé pronájmy, přijme zvláštní opatření namířená proti pořádání nepovolených večírků v pronajatých domovech. Ke kroku se uchýlila poté, co v pátek v Kalifornii po střelbě na nepovoleném halloweenském večírku zemřelo pět lidí. Na Twitteru krok v sobotu oznámil šéf společnosti Brian Chesky.

Foto: Profimedia.cz

Policie vyšetřuje střelbu v Kalifornii.

Článek

Zaměstnanci společnosti budou od nynějška důkladněji prověřovat „vysoce rizikové” rezervace ubytování a odstraňovat z platformy účty uživatelů, kteří poruší zákaz pořádání večírků v jednotlivých domovech. Airbnb také podle Cheskyho vytvoří „tým rychlé odezvy”, který by měl reagovat na stížnosti ohledně nepovolených večírků. „Musíme být lepší. Tohle je nepřijatelné,” napsal Chesky na Twitteru.

Střelba v kalifornském Long Beach: Tři mrtví a devět zraněných

Amerika

Jedna uživatelka Airbnb si pronajala dům v Kalifornii před církevním svátkem Všech svatých, kdy se slaví lidový svátek halloween. Majitelům řekla, že v něm přenocuje se svou rodinou. Tvrdila, že nemohou přespat doma, protože někteří její příbuzní trpí astmatickými záchvaty kvůli kouři z požárů, které v Kalifornii zuří již přes týden.

Majitelé domu byli podezíraví ohledně pronájmu na jednu noc na halloween a nájemkyni proto znovu upozornili na zákaz pořádání večírků. Do domu se však i přesto v průběhu večera dostavila asi stovka lidí, které žena svolala prostřednictvím veřejné události na Facebooku.

Prezident podepsal vynětí velkoobchodů ze zákazu prodejů o svátcích i poplatky pro Airbnb

Domácí

Sousedi na večírek upozornili majitele, ti se však cestou domů již doslechli o střelbě. Tři lidé zemřeli na místě a další dva pak v nemocnici podlehli svým zraněním. Policie zatím nikoho v souvislosti se zločinem nezatkla, na místě se pouze našly dvě zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám