Hlavní obsah

Pilot naboural s ukradeným letadlem do budovy, pak se zastřelil

Salt Lake City

Americké úřady ve středu zveřejnily videozáznam z letiště ve městě St. George ve státě Utah, kde se v červenci pilot podezřelý z vraždy pokusil unést letadlo. Muž nakonec se strojem nevzlétl, ale ve vysoké rychlosti narazil do okolních lamp, aut a budovy letiště.

BEZ KOMENTÁŘE: Pilot ukradl letadlo, ve kterém pak spáchal sebevraždu

 
Článek

Brian Joseph Hedglin, 40letý pilot společnosti SkyWest, unesl letadlo krátce po půlnoci na 17. červenec, tedy čtyři dny poté, co ho aerolinie propustily kvůli podezření, že zavraždil svoji přítelkyni.

Hedglin přelezl plot chránící letiště a jeho plochu s pomocí koberce a rukavic, jež ho uchránily od ostnatého drátu. S uneseným letadlem Canadair Regional Jet 200 za nevyjasněných okolností nevzlétl, ale ve vysoké rychlosti proboural několik bariér, pobořil osvětlení, naboural křídlem do letištní budovy a srazil 14 aut na přilehlém parkovišti. Stroj se posléze zastavil, i když jeho motory dál běžely.

Pracovníci aerolinií následně na palubě letadla objevili Hedglina v prostoru pro cestující s prostřelenou hlavou. Pistole ležela vedle těla.

Hedglin pracoval jako pilot pro SkyWest od roku 2005. S přítelkyní Christinou Cornejovou žil čtyři roky. Jejich vztah údajně v poslední době poznamenávaly hádky a žena žádala, aby soud Hedglinovi zakázal se k ní přibližovat. Cornejová byla nalezena mrtvá v Hedglinově domě ve státě Colorado jen pár dní před únosem letadla. Hedglin, jenž byl v minulosti trestně stíhán za zastrašování a krádež, měl podle svědků poměrně čerstvou bodnou ránu na hrudi a jizvu na zádech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám