Hlavní obsah

Pilot British Airways ležel s covidem 243 dní v nemocnici

Novinky,
Londýn

Devětapadesátiletý britský pilot dopravních letadel Nicholas Synott ležel 243 dny v texaské nemocnici s covidem-19, než byl propuštěn, uvedl v úterý list The Times. Je zřejmě nejdéle hospitalizovaným nakaženým. Koronavirus mu zasáhl všechny orgány v těle.

Foto: The Times

Článek

Synott byl hospitalizován v houstonské nemocnici Memorial Hermann loni v březnu a propuštěn byl těsně před Vánocemi. Zatímco v USA tráví lidé s covidem v nemocnici kolem pěti dnů, pilot v ní ležel osm měsíců. Hospitalizován byl kvůli selhání dýchacích orgánů, takže musel být připojen na ventilátor. Posléze musel být připojen i na mimotělní oběh.

Kardiolog Biswajit Kar, který ho ošetřoval, uvedl: „Covidem-19 byl postižen každý orgán v jeho těle. Před nemocí pracoval jako pilot, byl zdravý, takže to vše mohl vydržet a přežít, jakkoli to bylo vážné.“

Synott řekl po propuštění z nemocnice stanici ABC30, že se musel i psychicky potýkat s řadou problémů. „Byla to těžká cesta, ale dostali jsme se tam, kde jsme,  s podporou mé ženy. Myslel jsem na to, že se opět setkám s dětmi.“

Jeho 54letá žena Nicola strávila po většinu doby hospitalizace každý den po jeho boku, což mu pomohlo uzdravit se.

Británie očkuje proti covidu průměrně 140 lidí za minutu

Koronavirus

Další lékař z nemocnice Bindu Akkanti dodal, že se pořád naskýtala otázka, jestli pacient přežije vzhledem k multiorgánovému selhání a enormnímu množství léků, které dostával. I podle něj k uzdravení přispěla jeho žena.

Synott, který je již zpátky v Británii, doufá, že se jednou vrátí do Houstonu a navštíví tamní zoo, na kterou se každý den díval z okna nemocničního pokoje: „Chci se vrátit a chci navštívit všechny své přátele a chci jim osobně poděkovat za všechno, co pro mne udělali.

Reklama

Výběr článků

Načítám