Hlavní obsah

Pentagon zřídil zvláštní úřad pro UFO

Washington

Americké ministerstvo obrany oznámilo vytvoření úřadu, který je pověřen shromažďovat a analyzovat informace o neidentifikovaných létajících objektech (UFO), zpozorovaných různými druhy ozbrojených sil Spojených států.

Foto: Reuters

Nevíme, co to je a jak se to hýbe, potvrdil tehdejší prezident Barack Obama armádní záznamy UFO

Článek

Tato „skupina pro sladění identifikace a správy létajících objektů“, nebo-li AOIMSG, jak zní zkratka nového úřadu, nahradí pracovní skupinu, kterou pro zkoumání UFO zřídil Pentagon loni v srpnu a která následně fungovala pod americkým vojenským námořnictvem, uvedla agentura AFP s odvoláním na komuniké ministerstva obrany.

Nový úřad spadá pod náměstka ministra obrany, který má na starosti zpravodajské služby a bezpečnost. To lze vykládat jako známku toho, že si američtí vojáci UFO nespojují s žádnými malinkými zelenými mimozemšťany, ale spíše s velice skutečnými protivníky Spojených států, poznamenala AFP a dodala, že Washingtonu dělají starosti hlavně špionážní schopnosti Číny, opírající se o drony či jiné vzdušné prostředky.

Pentagon loni zveřejnil tři videa pořízená piloty amerického vojenského námořnictva - jedno z listopadu 2004 a dvě z ledna 2015 - která zachycují neidentifikované létající objekty.

Reklama

Výběr článků

Načítám