Hlavní obsah

Parta mladíků vysílala hromadné znásilnění živě na internetu, nikdo ze sledujících nezavolal policii

Chicago (USA)

Policie v Chicagu zadržela čtrnáctiletého chlapce podezřelého z účasti na hromadném znásilnění o rok starší dívky, které skupina mladíků přenášela živě přes sociální síť Facebook. Po dalších podezřelých se stále pátrá, uvedl v neděli americký tisk s odvoláním na policii.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čin snad až šesti chlapců sledovalo živě na Facebooku kolem 40 lidí, uvedl policejní mluvčí Anthony Guglielmi. Žádný z nich ale policii neupozornil. Zadržený čtrnáctiletý chlapec se bude muset podle amerického tisku zodpovídat nejméně ze tří trestných činů.

Dívka, která se zřejmě stala obětí znásilnění, zmizela 19. března v okolí svého bydliště v Chicagu, které sužuje vysoká kriminalita. Policie ji nalezla až o dva dny později. Na video, které se objevilo na internetu, upozornila strážce zákona matka dívky.

Společnost Facebook se od videa distancovala a uvedla, že podobné činy jsou zavrženíhodné a videa s podobným obsahem jsou na její sociální síti zakázaná.

Podobný případ řešila před nedávnem policie ve Švédsku. Také zde tři muži znásilnění své oběti přenášeli živě přes facebook. Přenos podle odhadů vidělo kolem dvou tisíc uživatelů sociální sítě, řada z nich ale na rozdíl od amerického případu policii na video upozornila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám