Hlavní obsah

Pár v St. Louis vyšel před dům a namířil do davu demonstrantů zbraně

– St. Louis
Novinky, nčs

K napínavé podívané došlo během nedělního protestního pochodu v americkém St. Louis. Manželé se postavili před svůj dům a mířili do davu zbraněmi. Při incidentu nebyl nikdo zraněn a pochod mohl pokračovat. Video zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Majitelé domu se zbraněmi v ruce mířili do davu demonstrantů Video: Reuters

 
Článek

Ozbrojení manželé McCloskeyovi překvapili účastníky protestu v St. Louis. Zhruba 500 demonstrantů, kteří požadovali rezignaci tamní starostky Lydy Krewsonové, procházelo kolem jejich historického domu směrem k radnici.

Manželé se postavili před svou nemovitost s jednou ruční a jednou poloautomatickou zbraní, jimiž mířili směrem k davu. Na demonstranty pokřikovali a nabádali je, aby se od domu drželi dál.

„Jediná možnost, jak udržet demonstranty dál od svého domu, byla vytáhnout zbraň,“ obhajoval svůj čin Mark McCloskey v rozhovoru pro NBC. Uvedl, že měli spolu s manželkou strach o život, a demonstranty označil za „násilný dav teroristů“. „Opravdu jsem si myslel, že zaútočí na náš dům,“ dodal.

Na další dotazy zahraničních médií už McCloskey nereagoval.

Data místo dojmů: Jaký je rasový poměr zatčených a zabitých policií v USA

Amerika

Z publikovaných záběrů je patrné, že někteří účastníci protestu nabádali ostatní ke klidu a pokračování v cestě. Někteří si celou situaci natáčeli na mobilní telefony.

V pondělí ráno video z protestu sdílel na Twitteru také americký prezident Donald Trump.

Rezignace starostky

Protestní pochod měl za cíl rezignaci starostky, která čelí kritice od pátku, kdy v živém vysílání na Facebooku přečetla jména a adresy některých obyvatel, kteří písemně požadovali nahrazení členů policejního oddělení.

I když starostka později video smazala a veřejně se omluvila, někteří obyvatelé trvají na její rezignaci. Petici za její odstoupení podepsaly už desetitisíce lidí. „Omluvila se, uvědomila si, že udělala chybu, ale o rezignaci paní starostka nepřemýšlí,“ uvedla její mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám