Hlavní obsah

Palinová si nechávala proplatit i lety svých dětí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANCHORAGE

Aljašská guvernérka a kandidátka na americkou viceprezidentku Sarah Palinová si nechávala proplatit cesty svých dětí, dokonce i do míst, kam nebyly pozvané. Palinová uváděla, že cesty měly oficiální povahu, oznámila stanice CNN.

Článek

Palinová si nechala proplácet hotely a letenky svých tří dcer. Jednou se třeba děti vydaly za matkou sledovat jejich otce, jak závodí se psími spřeženími, jindy guvernérka žádala proplacení cesty 17leté dcery Bristol do New Yorku. Palinová se tam účastnila pětihodinové konference. V New Yorku však s dcerou zůstala pět dní. Čtyři noci strávily v luxusním hotelu.

Celkový účet, který za 64 jednosměrných a 12 zpátečních letů svých dcer guvernérka od nástupu do úřadu v prosinci 2006 státu Aljaška vystavila, činí 21 012 dolarů (přes 400 000 korun). Další stovky dolarů stály hotely.

Aljašské zákony nespecifikují přesně pravidla pro výdaje za guvernérovy děti. Povolují náhrady pro každého, kdo oficiálně zastupuje stát. Palinová v žádostech uvedla, že její dcery Bristol (17), Willow (14) a Piper (7) byly přizvány k akcím, kterých se ona oficiálně účastnila. Někteří pořadatelé ale tvrdí, že děti nezvali a bylo pro ně překvapením, když se po boku Palinové objevily, uvedla CNN.

Reklama

Výběr článků

Načítám