Hlavní obsah

Divadla na Broadwayi zůstanou zavřená až do konce května 2021

Právo, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Divadla na ikonické newyorské Broadwayi zůstanou uzavřena minimálně do konce května příštího roku. Plánovaný termín znovuotevření se tak posunul již počtvrté. Broadway městu přináší 14,8 miliard dolarů (338 miliard Kč) ročně. Fanoušci Fantoma opery, Hamiltona a Lvího krále si tak budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Foto: Mike Segar, Reuters

Divadla na Broadway zůstanou uzavřena až do května 2021

Článek

Manhattanský bulvár Broadway, kde sídlí nejslavnější divadla na světě, pustí diváky do svých sálů až v květnu roku 2021. Oznámení přichází jen den poté, co guvernér Andrew Cuomo uvalil karanténu na další části města.

Divadla jsou uzavřená+ již sedm měsíců a nejnovější rozhodnutí je již čtvrtým oddálením otevření. Původně se měli diváci vrátit 7. června, pak 6. září a poté 3. ledna. Mezi populární insenace na Broadwayi patří například muzikály jako Fantom opery, Hamilton nebo Lví král.

Pro New York to znamená ztrátu až 14,8 miliard dolarů (338 miliard korun), které město díky činnosti divadel inkasuje. Zároveň tak až 97 tisíc lidí, které divadla zaměstnávají, zůstane bez práce.

Není zatím jasné, kdy koronavirus umožní zvednout opony. Odbory se spolu s producenty snaží zajistit adekvátní podmínky pro bezpečné otevření. Organizace zastupující herce apelují na zákonodárce, aby zahrnuli půjčky kulturní sekci mezi další vlnu vládní podpory.

Trump chce v sobotu vyrazit mezi lidi

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám