Hlavní obsah

Otec, matka i syn zachraňovali psa z moře, zvíře jediné přežilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Tragickým úmrtím manželské dvojice a zřejmě i jejich syna skončila sobotní procházka rodiny se psem po pláži v kalifornské vesnici Trinidad. Členové rodiny tam utonuli poté, co se syn pokusil zachránit z moře psa. Ten se nakonec jako jediný dostal zpátky na břeh.

Otec, matka i syn zachraňovali psa z moře, zvíře jediné přežiloVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Drama začalo hozením klacku do vody psovi, který aportoval. Silný proud zvíře strhl, do vody se proto vrhl jeho 16letý majitel Gregory Kuljian. Své síly ale přecenil. Na pomoc mu proto přispěchal jeho otec. Živel však udolal také jeho a 54letý muž utonul. Syn se sice mezitím dostal na břeh, ale hned se vrhl zpátky, aby otce našel. Do vody skočila i jeho matka s cílem manžela zachránit.

Těla obou rodičů později vyplavil příboj na břeh, jejich syn zůstává nezvěstný, uvedla agentura Reuters. Jediný pes přežil.

V místě byly až tři metry vysoké vlny. "Ty vlny jsou tam velké a silné a ta pláž se prudce svažuje. Když je tam takové vlnobití, nemáte šanci se nadechnout," popsala živel Dana Jonesová ze správy místních parků.

Pomoc přivolal kolemjdoucí, zatímco Gregoryho o dva roky starší sestra a také jeho přítelkyně, které se záchrany neúčastnily, byly v naprostém šoku.

Záchranáři podle kanceláře šerifa reagovali rychle, ale měli problémy dostat se k místu autem. „Písek tam je opravdu sypký,“ vysvětlil mluvčí úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám