Hlavní obsah

Osmiletý zachránil z plamenů šest lidí. Zemřel, když se vrátil pro dědečka

Novinky, rei
Penfield
Aktualizováno

Osmiletý Tyler Doohan přišel o život při nedělním požáru obytného přívěsu ve městě Penfield v americkém státě New York. Chlapec stačil z mobilního domku vyvést šest svých příbuzných včetně dvou mladších dětí, pak se vrátil pro dědečka, jenž byl nepohyblivý. Hasiči později našli jejich mrtvá těla vedle sebe, informoval server CNN.

BEZ KOMENTÁŘE: Osmiletý chlapec zemřel při požáru, když chtěl zachránit dědu

 
Článek

Hasiče přivolal telefonát k požáru před pátou hodinou ráno. Než dorazili, stačil Tyler, který byl u příbuzných na návštěvě a požár ho vzbudil, vyvést z mobilního domu šest lidí včetně čtyřletého a šestiletého dítěte. Pak se chtěl vrátit pro dědečka, který se sám ven dostat nemohl.

„V tu chvíli už byl oheň v zadní části. Bohužel podlehli žáru a kouři,“ popsal velitel hasičů Chris Ebmeyer.

Snažil se dědečka zvednout

Hasiči později našli obě těla vedle sebe na posteli. Zdá se, že chlapec se z ní do poslední chvíle snažil dědečka zvednout.

Foto: Jamie Germano, ČTK/AP

Trosky vyhořelého mobilního domu v Penfieldu

„Jsem na něj opravdu hrdá, ale chci ho zpět. Myslím jen na to, jak nemohl dýchat,“ popsala synův čin Tylerova matka Crystal Vroomanová. Dodala, že mezi Tylerem a dědou bylo mimořádně silné pouto.

Tylerův hrdinský čin vzbudil v USA pozornost. Přes speciálně zřízenou internetovou stránku do středy lidé věnovali víc než 28 000 dolarů na hochův pohřeb a podporu rodiny.

V plamenech zemřeli celkem tři lidé. Příčina požáru se stále zjišťuje, zřejmě ale šlo o nehodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám