Hlavní obsah

Obama napsal knihu pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý se v USA prodává nová kniha prezidenta USA Baracka Obamy. Knížka Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters (Tobě zpívám: Dopis mým dcerám) je určena dětem a přibližuje jim životy 13 významných Američanů. Výtěžek z prodeje knihy získá fond pro vzdělávání dětí padlých vojáků, uvedl zpravodajský server CNN.

Článek

"Řekl jsem vám v poslední době, jak jste báječné? Jak mi zvuk vašich blížících se kroků roztančí den?" začíná Obama knihu, na jejíž obálce jsou nakresleny jeho dcery Malia a Sasha společně se psem rodiny.

Obama pak vyjmenovává povahové rysy svých dcer a ke každému rysu přidává životní příběh některého z významných Američanů. V knize jsou přiblíženi například bývalí prezidenti USA George Washington a Abraham Lincoln, bojovník za práva černochů Martin Luther King, první člověk na Měsíci Neil Armstrong nebo malířka Georgia O'Keefeová.

Americký prezident napsal čtyřicetistránkovou knihu krátce předtím, než v lednu 2009 nastoupil do Bílého domu. V minulosti řekl, že ho k tomu přiměly především jeho zkušenosti jako otce dvou malých dcer. Vyšla v půlmiliónovém nákladu.

Obama už před svým zvolením napsal dvě knihy - autobiografii Dreams from My Father (česky vyšla jako Cesta za sny mého otce) a politickou analýzu The Audacity of Hope (Smělost naděje). Obě knihy se staly bestsellery a prodávaly se ve stotisícových nákladech. Poplatky za autorská práva tvoří hlavní část Obamových příjmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám