Hlavní obsah

Neznámý muž střílel u sídla Kongresu ve Washingtonu, pak se zabil

Washington

Zatím neznámý muž najel v neděli ráno automobilem do zátarasů u amerického Kapitolu, sídla Kongresu, ve Washingtonu. Začal střílet do vzduchu, a nakonec obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se, uvedla agentura AP s odvoláním na místní policii. Motiv jeho činu zatím není znám. Incident podle všeho trval jen několik vteřin, policisté ani nestihli opětovat palbu.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Budova amerického Kongresu

Článek

Identita střelce nebyla zveřejněna. Podle místních úřadů muž narazil do zábran, vylezl z auta a jeho vůz následně začal hořet. Muž začal střílet a vypálil několik ran do vzduchu, zatímco se k němu blížila policie. Pak se zastřelil. Policisté v tu dobu byli poblíž.

Podle policie „to nevypadá, že měl muž v úmyslu zaútočit na jakéhokoli člena Kongresu“. Vyšetřovatelé nyní okolnosti činu prověřují a pátrají po motivu. Nikdo další nebyl zraněn.

Jak poznamenala agentura AP, útok připomněl incident z dubna 2021, kdy útočník najel automobilem do dvou policistů hlídkujících u Kapitolu a jednoho z nich usmrtil. Nervózní atmosféra panuje na Kapitolu už od 6. ledna 2021, kdy do sídla Kongresu vtrhli příznivci Donalda Trumpa, aby zabránili zákonodárcům ve formálním potvrzení vítězství demokrata Joea Bidena v prezidentských volbách z listopadu 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám