Hlavní obsah

Nemohu dýchat, říkal zatýkaný Hispánec před smrtí. Tucsonští policisté teď nabízejí rezignace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tucson

Nemohu dýchat, naříkal při dubnovém policejním zatčení v arizonském Tucsonu 27letý Hispánec Carlos Ingram-Lopez. Všechny jeho prosby směrem ke strážníkům zůstaly nevyslyšeny. Po dvanácti minutách, kdy ležel na břiše, zemřel na náhlou srdeční zástavu. Tři policisté už kvůli incidentu rezignovali, jejich šéf čeká, zda jeho výpověď přijme starosta města, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Tucsonu nasadili podezřelému pouta a nechali ho ležet na břišeVideo: Reuters

 
Článek

Carlose Ingrama-Lopeze zatkla policie 21. dubna.

„Muž se dopustil domácího násilí na svých nejbližších. Už o dva dny dříve volala jeho babička na tísňovou linku, že je opilý a křičí,“ vysvětloval policejní šéf v Tucsonu Chris Magnus.

Bělošský policista v New Yorku při zatýkání rdousil černocha

Amerika

Strážníci Hispánce spoutali na zemi, muž ležel na břiše. Dvanáct minut žádal policisty o vodu, plakal, těžce dýchal. Nakonec při zatčení zemřel. Na náhlou srdeční zástavu s akutní intoxikací kokainem, jak prozradila pozdější pitva.

Kvůli smrti Hispánce rezignovali už tři policisté z tucsonského oddělení. Svůj post nabídl také jejich šéf Chris Magnus, ale starosta města zatím o jeho budoucnosti nerozhodl. Policisté se tak rozhodli zřejmě i na základě protestů proti rasismu a policejním metodám, které spustila smrt černocha George Floyda na konci května v Minneapolisu.

Nemáte právo tady být, křičela žena v obchodě na policistu obviněného ze zabití Floyda

Amerika

Magnus uvedl, že vyšetřování smrti Hispánce prokázalo několik pochybení na straně policistů.

Ti se muže se zástavou srdce snažili resuscitovat a použili také nalaxon, což je lék používaný k zastavení účinků opioidů při předávkování. Jejich snaha však byla marná.

A útoky černochů na bělochy nevadí? ptá se Trump u sdíleného videa

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám