Hlavní obsah

Nebezpečný koronavirus z Číny se objevil v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nákazu nebezpečným koronavirem, který se šíří v Číně, zaznamenali poprvé i ve Spojených státech, informovala televize CNN. Diagnostikována byla v Seattlu u muže ve věku mezi 30 a 40 lety. Ten byl minulý týden převezen do nemocnice se zápalem plic. Po sérii testů se prokázala nákaza virem, napsal server deníku The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Koronavirus pod mikroskopem

Článek

Deník napsal, že muž před nedávnem navštívil město Wu-chan v centrální části Číny, odkud se záhadný virus způsobující plicní onemocnění rozšířil.

Podle čínských úřadů se už nakazilo více než 300 lidí a nejméně šest nákaze podlehlo. Kromě Číny se nákaza potvrdila také ve dvou případech v Thajsku a po jednom v Japonsku, Jižní Koreji a na Tchaj-wanu.

Opatření proti novému koronaviru nejsou zatím potřeba, epidemiologové jsou klidní

Domácí

Americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) začalo prověřovat cestující z Číny na amerických letištích, a to v Los Angeles, San Franciscu a na newyorských mezinárodních letištích Johna F. Kennedyho.

Deník Washington Post ale napsal, že muž přicestoval z Číny ještě předtím, než kontroly odstartovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám