Hlavní obsah

Na newyorské Broadway se chystá divadelní hra o Hillary Clintonové

New York

Bývalá ministryně zahraničních věcí a neúspěšná kandidátka na post prezidenta USA Hillary Clintonová se stane hlavní postavou připravované hry na Brodway v New Yorku, napsal list New York Times. Hra s názvem Hillary a Clinton by měla mít premiéru příští rok.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Hillary Clintononová

Článek

Námětem hry je rok 2008 a boj na život a na smrt u demokratů během primárek, kdy se Hillary Clintonová snažila získat nominaci do volebního klání o Bílý dům. Tehdy měla proti sobě charismatického soupeře Baracka Obamu. Hillary hledá pomoc u svého manžela a  dělá vše proto, aby vyhrála.

Autorem námětu je Lucas Hnath a hlavní roli by měla ztvárnit Laurie Metcalfová. Čeští diváci ji znají z mnoha amerických televizních seriálů. Nejvýraznější z nich byla zřejmě Jackie, sestra Roseanne ze stejnojmenného seriálu o osudech otylé Američanky. Objevila ale i v Zoufalých manželkách, Chirurgové či v Teorii velkého třesku, kde hraje matku Sheldona Coopera.

Foto: Profimedia.cz

Laurie Metcalfová

Hillary Clintonová je bývalá první dáma USA, její manžel byl prezidentem Spojených států v letech 1993 až 2001. Zastávala post senátorky stát New York (2001-2009). V roce 2008 se ucházela o demokratickou nominaci do amerických prezidentských voleb, ale porazil ji Barack Obama. Později zastávala v jeho administrativě post šéfky diplomacie (2009-2013).

O prezidentský úřad svedla boj s republikánským kandidátem Donaldem Trumpem, který ji ovšem porazil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám