Hlavní obsah

Mladíka křivě obviněného z atentátu v Bostonu našli mrtvého

Boston
Aktualizováno

Úřady amerického státu Rhode Island ve čtvrtek potvrdily, že tělo, které bylo tento týden nalezeno v řece Providence, patří nezvěstnému studentovi Sunilu Tripathimu, který byl částí veřejnosti mylně nařčen z atentátu na bostonském maratónu.

Foto: Brown University, Reuters

Zmizelý Sunil Tripathi

Článek

„Potvrdili jsme totožnost mladého muže nalezeného ve vodě za India Point,“ řekla mluvčí zdravotnických služeb státu Dara Chadwicková.

Podle listu USA Today bylo tělo nalezeno v úterý. Zatím není známo, co bylo příčinou Tripathiho smrti, ale policie vyloučila cizí zavinění. Podle televize NBC trpěl depresemi.

Tripathi byl nezvěstný od půlky března. Při hledání možného pachatele atentátu v Bostonu byl Sunil označen jako možný podezřelý. Spekulovalo se, že zmizel, protože se připravoval na útok.

Zejména na Twitteru se rozběhla divoká diskuse. Poté, co úřady vydaly popis podezřelých, se objevila informace, že útoky spáchal právě pohřešovaný Tripathi. Někdo ho prý poznal na zveřejněných fotografiích mužů s kšiltovkami. Informace se nějakou dobu šířila, než se podařilo ji vyvrátit.

Úřady neuvedly, jak dlouho je Tripathi mrtvý, je možné, že v době útoků v Bostonu už byl po smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám