Hlavní obsah

Mladík v obchodním domě v USA vyhodil dítě ze třetího patra, dostal 19 let

Soud v americkém státě Minnesota poslal na 19 let do vězení 24letého Emmanuela Arandu, který letos v dubnu shodil z galerie ve třetím patře obchodního domu Mall of America pětiletého chlapce. Dítě utrpělo těžké zranění, ale pád přežilo, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhodil dítě ze třetího patra, stráví za mřížemi 19 let Video: Reuters

 
Článek

Policie Arandu dopadla vzápětí po činu ještě v nákupním centru. Během vyšetřování se mladík k činu přiznal. Tvrdil, že obchodní dům roky pravidelně navštěvoval a pokoušel se v něm navazovat známosti s ženami. Odmítání ho rozzlobilo, a tak se rozhodl vztek vybít tím, že zabije dospělého. Podle svých slov nenašel nikoho vhodného, koho by mohl usmrtit, tak si vybral pětiletého chlapce, který tam byl s rodiči na nákupu.

Dítě vyhodil z galerie ve třetím patře, tedy z výšky 12 metrů. Chlapec utrpěl mnoho zlomenin, poranění hlavy a těžké krvácení. Lékařům se podařilo dítě zachránit, ale dosud je v nemocnici, kde bojuje s následky zranění.

K činu se přiznal

„Pachatel se přiznal k pokusu o vraždu prvního stupně, což je trestný čin, který je trestán odnětím svobody v maximální délce 20 let vězení,“ řekl Chuck Laszewski, mluvčí soudu.

Aranda podle své matky trpěl od tří let duševním onemocněním. Tvrdila, že byl zaléčený a pod kontrolou, napsal server minnesota.cbslocal. Agentura Reuters připomíná, že mladík má za sebou řadu zatčení za drobnější trestné činy.

„Tvůj čin byl zlý a sobecký. Rozhodl ses, že v ten den poslechneš tu nejhorší část sebe sama. Zvolil sis zlo před dobrým. V ten den jsi s nenávistí ublížil našemu milovanému chlapci," uvedli rodiče v prohlášení, které bylo přečteno před soudem. Podle jejich slov léčbu sice provázejí komplikace, ale chlapec se pomalu uzdravuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám