Hlavní obsah

Mladík naznačil tasení zbraně a policista ho zastřelil

Novinky, bok

Policie v americkém Baltimoru zveřejnila video ze zásahu, při kterém policista zastřelil devatenáctiletého černošského mladíka. Ten chtěl v lékárně ukrást recepty na medikamenty, aby z nich později vyrobil drogy. Mladík udělal pohyb, který vypadal jako tasení zbraně a policista vzápětí vystřelil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista v Baltimoru zastřelil neozbrojeného černošského mladíkaVideo: Baltimore County Police & Fire, Reuters

 
Článek

Devatenáctiletý Keith McLeod přišel ve středu 23. září odpoledne místního času do jedné z lékáren, kde po obsluze vyžadoval vydání receptů na léky proti kašli, ze kterých se dá vyrobit droga.

Mladík se po příchodu policisty dal na útěk. Důstojník se obával, že mladík má u sebe zbraň, proto na něj vystřelil. Podle zprávy, kterou vydalo policejní ředitelství v Baltimoru, byly vystřeleny celkem tři rány.

U mladíka se žádná zbraň nenašla. Celý incident přilil oleje do ohně ve chvíli, kdy se ve Spojených státech šíří vlna násilí a protestů proti chování a postupu převážně bělošských policistů proti černochům.

Celý incident zachytila jedna z pouličních kamer nedaleko přepadené lékárny.

Policista, který na mladíka střílel, byl dočasně přeřazen do administrativy, uvedly policejní zdroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám