Hlavní obsah

MeToo: Allenova adoptivní dcera opět obvinila režiséra ze zneužití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Adoptivní dcera Woodyho Allena Dylan Farrowová ve středu znovu obvinila proslulého amerického režiséra a herce ze sexuálního zneužití. Ve vůbec prvním rozhovoru pro televizi řekla CBS dvaatřicetiletá Farrowová, že svět jí útoky ze strany dvaaosmdesátiletého filmaře konečně uvěří.

Foto: Profimedia.cz

Dylan Farrowová se svou matkou Miou v roce 2016

Článek

„Proč bych neměla chtít ho stáhnout dolů? Proč bych neměla být vzteklá? Proč bych neměla být uražená? Proč bych neměla cítit pobouření... po všech těch letech, kdy jsem byla ignorovaná, kdy mi nevěřili a kdy jsem byla odkládána stranou?“ řekla Dylan Farrowová v ukázce z rozhovoru, který byl pořízen v pondělí a celý bude odvysílán ve čtvrtek.

„Všechno, co mohu dělat, je říkat pravdu a dávat najevo naději, naději, že mi někdo uvěří, než aby jen poslouchal,“ dodala.

Obvinění ze zneužití Dylan její adoptivní matka Mia Farrowová zveřejnila v roce 1992 v době, kdy se po 12 letech za dramatických okolností s Allenem rozcházeli. Tehdy bylo dívce sedm let. Allen ji měl údajně sexuálně obtěžovat v domě Farrowové ve státě Connecticut. Hollywoodský filmař obvinění dlouhodobě odmítá, v minulosti ho vyšetřovala policie, ale obviněn nebyl, protože se žádný přečin neprokázal.

V roce 2014 Dylan Farrowová, která jako dítě hrála ve třech otčímových filmech, napsala otevřený dopis, ve kterém obvinění zopakovala.

Foto: Petr Horník, Právo

Americký režisér Woody Allen

Znovu se přihlásila nyní během kampaně MeToo, která se rozběhla po propuknutí aféry s hollywoodským producentem Harveyem Weinsteinem, jenž je podezřelý ze zneužívání žen. Stovky žen se přihlásily jako oběti sexuálního násilí, z útoku často obviňovaly známé filmaře, herce, novináře nebo politiky. Kampaň zvaná MeToo vyvolala ale i kritiku a stížnosti na kriminalizaci vstřícného vztahu mužů k ženám a odsuzování jejich přirozené dvornosti.

Od Allena se v poslední době odvrátila řada herců, kteří s ním na jeho filmech spolupracovali. Americko-francouzský herec Timothée Chalamet tento týden oznámil, že odevzdá na fond obětí sexuálního zneužívání výplatu za roli v Allenově filmu A Rainy Day In New York (Deštivý den v New Yorku), jehož natáčení skončilo na podzim. Od režiséra se distancovali herci Rebecca Hallová, Mira Sorvinová, Ellen Pageová, David Krumholtz a Griffin Newman.

Allena se naopak zastal Alec Baldwin, který s ním pracoval na Alici, Jasmíniných slzách a Do Říma s láskou, s tím, že „zříkání se jeho a jeho práce je nefér a smutné“. „Woody Allen byl soudně vyšetřován dvěma státy (New Yorkem a Connecticutem) a žádná obvinění nebyla vznesena,”uvedl na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám