Hlavní obsah

Melania není žádná puťka, tvrdí životopis první dámy USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melania Trumpová je také jediná, která svému muži může říci jakoukoliv nepříjemnou pravdu a patří k poradcům, na které americký prezident dá, píše se v nejnovější neautorizované biografii první dámy USA, která se dostává na pulty knihkupectví. Autorka Kate Bennettová, korespondentka CNN akreditovaná v Bílém domě, ji nazvala Free, Melania (Svobodná, Melania). Popisuje i vážné onemocnění Melanie letos v červnu a také oddělené ložnice manželů.

Foto: Pool, Reuters

Melania Trumpová s manželem Donaldem Trumpem

Článek

Melania má k Ivance, dceři z Trumpova prvního manželství, přátelský vztah, ale nejsou si nijak blízké, píše se v knize. Ivanka zpočátku první dámu zastiňovala, především touhou po cestování. „Melania podle zdrojů z Bílého domu cítila, že Ivanka opanovává její výsostné území,“ píše autorka.

Zdravotní problémy Trumpovy manželky, které vyvrcholily letos v červnu operací ledviny, byly velmi vážné. „Nešlo o bezvýznamné onemocnění. Melania delší čas před operací trpěla silnými bolestmi. Zákrok byl náročný a panovaly obavy, že by mohla o ledvinu přijít,“ píše autorka a odvolává se na anonymní zdroj z Bílého domu.

Melania Trumpová se po víc než třech týdnech ukázala na veřejnosti

Zahraniční

Bennettová píše, že prezidentský pár má oddělené ložnice. Trump spí ve velkém pokoji ve druhém patře Bílého domu a má dveře opatřené zámkem, uvádí se v knize. Jeho žena je ve třetím patře a k dispozici má apartmá o dvou místnostech, které dříve během svých návštěv obývala Marian Robinsonová, matka bývalého prezidenta Baracka Obamy. Z jedné místnosti si Melania udělala šatnu, kde se líčí, nechává upravovat vlasy, ale i cvičí pilates.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

První dáma Melania Trumpová

Když je první dáma naštvaná na manžela, nosí strohé, spíše maskulinní oblečení, tedy kalhoty nebo kalhotové kostýmy. Přitom je spíše vyznavačkou ženských sexy šatů, píše Bennettová.

Melania je jediná, která může říci Trumpovi jakkoliv nepříjemnou pravdu. „Kdo si myslí, že je to mlčenlivá žena, ten se mýlí,“ píše autorka. To je její oficiální tvář, mimo záři reflektorů patří k nejsilnějším a nejhlasitějším prezidentovým poradcům. „Oba si spolu několikrát denně telefonují. Ona jsou jeho oči a uši,“ tvrdí autorka knihy. Radí mu v mnoha tématech.

Přitom se nebála dát jasně najevo svou nelibost a Trumpa ponížit, když po skandálu kolem pornohvězdy Stormy Daniels se na čas stáhla z veřejného života a do amerického Kongresu, kde Trump přednesl zprávu o stavu unie, přijela sama. Zrušila tak tradici bývalých prvních dam, které své protějšky během tohoto dne dosud vždy doprovázely.

Reklama

Výběr článků

Načítám