Hlavní obsah

Lovci hurikánů vlétli do oka Idy, než udeřila na americkou Louisianu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Před dvěma dny udeřil na americký stát Louisiana hurikán Ida, druhý nejsilnější v historii. Ještě předtím, než dorazil na pevninu, se lovcům hurikánů podařilo natočit unikátní záběry z oka orkánu. Video v úterý zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U oka hurikánu Ida se před úderem na pobřeží objevily bleskyVideo: AccuWeather, Reuters

 
Článek

Ida na Louisianu udeřila jako hurikán čtvrtého stupně. S rychlostí větru 240 kilometrů za hodinu se stala pátým nejsilnějším orkánem, který kdy zasáhl Spojené státy. V Louisianě se jednalo o druhý nejhorší hurikán od Katriny (2005).

U oka hurikánu se před „dopadem“ na pevninu objevily také blesky, záběry z radarů zveřejnil americký Národní úřad pro oceán a atmosféru.

Hurikán Ida má první oběť. Zabíjela i Nora

Amerika

Ida má zatím jednu oběť, na 60letého muže spadl v Baton Rouge strom. V jižním státě USA zůstává bez proudu milion lidí.

Do naprosté tmy se ponořilo město New Orleans. Server deníku Bild uvedl, že se prakticky zhroutila celá rozvodná soustava. Dodavatelé elektřiny uvedli, že by město mohlo být bez proudu až tři týdny.

Hurikán Ida silně udeřil v Louisianě

Amerika

Toho využili někteří lidé k rabování. Zloděje natočili kolemjdoucí, ale také drony, které se po městě pohybují. Starostka města LaToya Cantrellová uvedla, že jedinci, kteří budou rabovat, budou obviněni ze zločinu vůči státu. „Něco podobného nebudeme tolerovat,“ uvedla na tiskové konferenci.

Ida už zeslábla na kategorii dvě a postupuje dál na sever a později se začne stáčet na severovýchod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám