Hlavní obsah

Lidé ve frontě v McDonaldu v Seattlu se pohádali a začali po sobě střílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle
Aktualizováno

Střelba v centru Seattlu v americkém státě Washington si ve středu vyžádala jednoho mrtvého a sedm zraněných. Oznámili to policisté a hasiči s tím, že po pachatelích stále pátrá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v SeattluVideo: Reuters

 
Článek

Velitel hasičů Harold Scoggins uvedl, že úřady dostaly hlášení o více postřelených kolem páté odpoledne. Mluvčí David Cuerpo dodal, že na místě činu v centru Seattlu nalezli jednu mrtvou ženu a několik zraněných. Scoggins upřesnil, že záchranka odvezla do nemocnice pět zraněných, další dva tam odešli po svých. Ve vážném stavu je devítiletý chlapec a v kritickém 54letá žena. Stav dalších je uspokojivý.

Střelbou vyvrcholila hádka ve frontě v McDonaldu, uvedl list USA Today. Podle šéfky policie Carmen Bestové střílelo více lidí a další se v panice rozutekli do všech směrů. Dodala, že policie upřesňuje, kolik podezřelých je na útěku a zmínila, že střílet mohli i někteří ze zraněných. Podle stanice KOMO-TV jsou na útěku dva pachatelé.

Muž původem z Česka zastřelil na Havaji dva policisty

Amerika

Policisté nyní vyhodnocují kamerové záznamy a shromažďují svědectví.

Televizní kanál KOMO-TV uvedl, že střelba zastavila večerní provoz a citovala svědka, který řekl, že slyšel střelbu a viděl, jak se lidé běží schovat: ”Byla to čirá panika, nikdy jsem nic takového neviděl.“

Foto: David Silver, ČTK/AP

Policisté zasahují před budovou rychlého občerstvení v Seattlu.

Samantha Cooková, která si kupovala jízdenku ve Westlake Station, řekla: „Bylo slyšet hodně výstřelů, možná deset až jedenáct. Byla to rychlopalba.

List USA Today uvedl, že je to už třetí střelba během dvou dnů. V úterý byl zabit vedle atria banky Wells Fargo 55letý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám