Hlavní obsah

Kvůli dovádění s prostitutkami přišli tři agenti Obamovy ochranky o práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Tři američtí agenti opustili tajnou službu kvůli skandálu s prostitutkami v Kolumbii během summitu Amerik, uvedla BBC. V hotelu, kde byli ubytování američtí agenti a vojáci, kteří jim pomáhali, bylo nalezeno dvacet provozovatelek nejstaršího řemesla. Původně se skandál týkal devíti vojáků, ale pak se rozrostl na dvacítku vojáků a agentů.

Foto: Reuters

Prostitutky v ulicích kolumbijské Cartageny

Článek

Zástupce ředitele tajné služby Paul Morrissey řekl, že jeden z vyšších agentů byl odvolán, jeden poslán do důchodu a jeden mladší agent sám odešel. Dodal, že skončit jich může více, neb vyšetřování je zatím na začátku a ještě se týká nejméně osmi dalších agentů.

Vyšetřováno je také 10 příslušníků americké armády a dva psovodi námořní pěchoty. [celá zpráva]

Tajná služba i armáda ubezpečily zákonodárce, že žádný z agentů ani vojáků se nedostal do blízkosti amerického prezidenta. Přesto ředitel tajných služeb čelí nepříjemným dotazům, zda ženy nebyly třeba nepřátelské k USA, či zda nemohly do hotelu pronést zbraně nebo tam nainstalovat štěnice. Na sexuálně přenosné choroby a parazity dotaz nepadl.

Vyšetřování ukázalo, že vojáci a agenti se šli minulou středu pobavit do nočního klubu Pley. Nejméně dvě striptérky si pak odvedli na hotel, přičemž majiteli klubu za každou zaplatili 60 dolarů. Jedna z žen však ráno chtěla zaplatit více pro sebe a hádala se s Američany. [celá zpráva]

Podle některých zpráv však bylo v hotelu dvacet povětrných ženštin, které vojáci propašovali zadním vchodem.

Reklama

Výběr článků

Načítám