Hlavní obsah

Kriminalita v Minneapolis stále neklesá, policie si půjčila vrtulník

Novinky, Daniel Drake

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Americké město Minneapolis ve státě Minnesota zažívá ohromující nárůst kriminality. Policie musí nejčastěji řešit případy krádeže aut, místní šerif si tak na pomoc povolal helikoptéru, aby situaci lépe monitoroval. Za poslední tři dny takto policie zadržela 41 podezřelých.

Foto: Profimedia.cz

Policista v Minneapolisu při listopadových protestech

Článek

Město, ve kterém v květnu policista brutálním zásahem přivodil smrt Afroameričanovi Georgi Floydovi, se potýká s obrovským nárůstem kriminality. Letošní listopad byl oproti tomu minulému horší až o 537 procent.

„Ta čísla jsou ohromující,” řekl policejní mluvčí John Elder. „Popírá to jakýkoli princip uctivého chování a neznačí ani kousek lidské slušnosti,” dodal. Nejčastěji dochází ke krádežím aut či drahých věcí.

Město George Floyda zažívá ohromující nárůst kriminality

Amerika

Místní šerif David Hutchinson se rozhodl spojit s Minnesotskou státní hlídkou, která městu pro účely lepšího dohledu zapůjčila vrtulník. Jak poslední dny naznačují, zdá se, že pomohl.

Obrovský skok v krádežích aut

Za tři dny se podařilo policii provést 41 zadržení a zároveň zajištění sedmi ukradených aut. Policisté u zločinců nalezli také pět zbraní.

„Vypomáháme si proto, abychom zajistili, že lidé mohou normálně žít svoje životy bez toho, aby jim někdo za denního světla ukradl auto,” uvedl Hutchinson.

Obama se pustil do levicového křídla strany kvůli policii

Amerika

Šéf tamní policie Medaria Arradondo obyvatelům města poděkoval, že strpěli ruch, který helikoptéra vytvářela. „Já vím, že některým lidem určitě vadilo, že tu takhle létala, ale měli jsme k tomu důvod,” řekl.

Za tento rok došlo v Minneapolisu zatím ke 391 krádežím aut, což je oproti minulému roku 320procentní skok.

Radní města minulý týden odhlasovali odklon 7,7 milionů dolarů od policie směrem k sociálním organizacím, které se zaměřují prevencí kriminality nebo péči o duševní zdraví obyvatel. Zároveň ale město odsouhlasilo úmysl najmout v budoucnu více policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám